Alla inlägg under april 2009

Av Elin - 9 april 2009 01:50

*Idag fick jag två paket på posten; ett med kurslitteratur om ledarskap, alltså inget att bli upphetsad över. (Intressant är att jag i en sociologikurs tidigare i höstas skrev en uppsats som kritiserade ledarskapskurser, och nu läser jag en själv. Första föreläsningen visar vår professor en bild på Sara Palin som ett exempel på en bra ledare...well well well). Det andra paketet var fint och jag satt i solen och var happy happy.


*Idag upptäckte vi att det finns en jacuzzi på skolan. Jag skämtar inte. Som man får använda när man vill. Jag kände det som att jag dött och gone to heaven.


* Igår såg vi "Seven pounds" och jag lovar, jag kräks om jag måste se en enda film till där Will Smith spelar en skön och god snubbe. Jag är så över det. Är han rädd att osympatiska roller ska få folk att gilla honom mindre? Well, jag gillar ändå inte honom.


*Min kompis Marnie gav min Harry Potter-böckerna i födelsedagspresent, efter att hon förfärat hört att jag inte läst dem eller sett filmerna. Hon är det sötaste som finns, men jag fasthåller att de är barnböcker. Nu läser jag dem ändå, mest för allmänbildningens skull, men vill man läsa bra barnböcker tycker jag att man ska läsa Roald Dahls böcker istället, särskilt "James och jättepersikan", som är hur bra som helst.


*Nu ska jag läsa Focault. Min professor i den kursen (Sociology of Place and Space - sjukt kul och intressant om man är intresserad av arkitektur och städer) är hur gullig som helst i neonrosa Vans, tweedbyxor och smal slips. Sen vill jag hyra 30 Rock och ha det kul. Kanske cykla en sväng efter att insett att min röda kjol som jag inte haft på mig sen jag kom hit satt som ett ålaskinn! Ett second skin, but in a bad way. Bryr mig inte jättemycket, men det är synd på en snygg kjol liksom.

Av Elin - 8 april 2009 03:12

Slarvern nr. 1 (aka jag) lyckades forlagga sitt minneskort till kameran i lordags. Jag ville lagga upp bilder fran helgen, men det verkar ga sadar. Har skickat Aleksander att leta efter det dar hemma med uppmaningen om att "det kan bli hur kul som helst! Som att leta paskagg!". Vi far se hur det gar.

Darfor kommer nu en relativt tradig och skriftlig rapport om helgen, aven kand som THE MOST IMPORTANT WEEKEND OF THE YEAR! Jag fyllde namligen ar i lordags och har i alla ar alltid haft fantastiska geburtsdagar. I ar var inget undantag.

Blev ordentligt uppvaktad pa morgonen (Anna och Christian ville vara sakra pa att de var forst med att sjunga och tog saledes ett avbrott i sitt koksluckeletande for att ringa mig i gryningen. Ett angenamt satt att vakna!) Sen blev det uppvaktning i form av kort, skumpa, hemgjorda vafflor, godis och massa fina presenter. Jag fick lite klump i halsen for att alla var sa fina och snalla och blev sa glad for samtal fran familj och vanner och langt borta! Lordagen bjod pa stralande vader och vi gick ner till stranden for att spela kubb och jag tog den numera obligatoriska strand-napen. Lunch vid havet och sen satte jag mig pa altanen och laste  Harry Potter och hade det fint. Plotsligt ser jag tva personer ga orovackande (nastan provocerande) nara var grind och jag tanker att tjejen ar lik min svagerska Nicole. Efter en lang stund fattar jag att det faktiskt ar Nicole och Calle som kommit ner med blommor, present och skumpa for att overraska mig! Jag blev sa glad att jag Arnie (Gilbert Grape ni vet) klappade i handerna! Vi spelade mer kubb, fick umgas med grannens hund och lagade mat (las Alex lagade mat) och satt ute pa altanen och festade till det. Sen bar det av mot stan dar vi at efterratt pa "Extraordinary Desserts" som bara serverar efterratter och sen W Hotel med en sandstrand uppe pa taket. So much fun! Vart gang visade var skapet skulle sta pa dansgolvet och jag var sa lycklig over min fina fina fodelsedag!


Nasta morgon vaknade vi i gryningen (runt 8) for att packa in oss i bilen for att aka till oknen Anza Borego ungefar 2 timmar innat landet. Vagen gick i kringelikrokar och jag hade hela tiden hjartat i halsgropen av radsla att Sugar Paw skulle break down igen och borja utveckla rok fran motorn. Man kan inte lita pa honom langre och min kanslor for honom har svalnat. Han ar en riktig orm. Vi kom iallafall fram och motte upp lite andra vanner dar som varit ute pa roadtrip. Oknen var helt otroligt vacker, inte bara platt och sand som i serietidningar, utan hoga berg och stralande sol som skapade dramatiska skuggor.  Smorde in oss med solskyddsfaktor 50 och begav oss ivag pa en liten trail for att ta oss till oasen. Det skulle finnas vilda getter och bob cats och mountain lions, men vi sag mest skalbaggar och odlor. Jag vet i vilket fall inte vem jag ar langre, for ikladd enorma gympaskor, keps(!) och ryggsack tyckte jag det var hur kul som helst att ta mig over stock och sten. Till slut kom vi fram till oasen som verkligen var en klunga palmer och vattenfall mitt bland alla stenar. Picnic i form av brod, ost och kott (the best three thing in life) intogs och vi hade det skont i skuggan innan det bar av tillbaka. Pa vagen hem stannade vi i San Diegos version av China Town och at pa en koreansk restaurang, vilket jag aldrig gjort innan. Gott, sarkilt aggen som man liksom kokade i en bubblande skaldjursgryta.

Val hemma stupade jag i sang och sov som ett spadbarn. A truly amazing weekend.

Av Elin - 8 april 2009 03:09

Det basta med att skriva har pa bloggen (forutom att det ar totalt sjalvcentrerat) ar att jag kan skryta om mig sjalv hur mycket som helst and there's nothing you can do about it! Moahaha. So here goes.  Idag pa min kurs sa min larare att jag sjong en Billie Holliday-lat battre an Billie sjalv. Sug pa den du Billie!


For ovrigt fick jag pa min fodelsedag tva helt allvarligt menade random gissningar pa hur mycket jag fyllde. Den ena var 18 och den andra 29. What to say? Jag ar ju bred i allafall. Borde tilltala massorna.

Av Elin - 4 april 2009 16:59

San Diego är så bra, det spelar ingen roll att man har gjort turistgrejerna en gång - det är alltid lika kul att göra dom igen. Alex har sin kompis Louise på besök och jag hängde på - jag hänger alltid på! Först en liten visning av campus i solskenet. Jag hann även köpa och sälja kurslitteratur och vi beklagade oss även bokaffärens bristande moral. De säljer använda böcker till dig för typ 25 dollar och sen köper de tillbaka dem för 5. En trevlig liten vinst för dom där, men jag bli sur.

ANYWAY! Sen åkte vi till Blacks Beach, känt för sina vågor, och körde "of-road" med jeepen vilket inte var helt pleasent. Efter det blev det favvostället "El Pescador" dör välklädda (som kevin rowland) och vackra unga fiskare grillar dagens fångst till dig på bröd. Bland annat kan man äta haj vilket svennen i mig tycker är extremt spännnade.) Vi köpte med oss och åkte till La Jolla coves och tittade på sälar och body surfare.

Nästa stopp var Museum och Modern Art i La Jolla där vår vän Jia gav oss en privat tur och jag förälskade mig i en installation som helt enkelt var en gul trädgårdsslang på marken i museets park.

Vidare till Ocean beach för att bättre på min hästsko (det gör ont att tatuera i en oläkt tatuering - lite som att sticka en nål i ett sår. Men jag är tuffast i stan.), promenera på piren och äta donuts. Donuts är min drog och min gud.

På kvällen kom det över lite folk och vi grillade och tryckte i oss kött och alla var snälla och lät mig få deras fettbitar och visst är det svårt att förstå att jag en gång i tiden var vegetarian?

Av Elin - 3 april 2009 10:24

Ännu en ypperlig dag. Att vara jag är lite som att åka bergodalbana - ena sekunden en framtidsångest mörk som natten, nästa glad som en lärka för att jag såg en gullig katt på gatan eller hörde en bra låt på radion eller kom till insikten om att de säljer popcorn i strut på campus. När jag går mellan klassrummen och har bråttom lyssnar jag på Dexy´s Midnight Runners´s "Come on Eileen" och tänker att de sjunger om mig och jag vill bara hjula eller nåt för att jag är så happy.

Idag satt jag som ett litet ljus längst fram på föreläsningarna och min hand gick som en skottspole upp och ner och jag skulle svara på ALLA frågorna. Jag höll långa utläggningar och monologer (som vanligt på hemsk engelska, som alltid när jag ska prata in public) och var mycket filosofisk och ganska smart.

Väl hemma åt jag min nya favoritmat (snabbnudlar blandade med en burk tonfisk och en sked gräddfil) och Alex lärde mig spela Uno. Såklart var jag en jävel på det och piskade alla i  min närhet.

Sen åkte vi till Thursday Night at the Museum som är något dom har på the Museum of Modern Art downtown en gång i månaden. Gratis inträde, band som spelar, bar och happening. Idag var temat "fortune" och vi åt fortune cookies, blev spådda, fick vika saker i papper och fick skriva vykort till oss själva som museet kommer posta om tre månader. Väldigt kul och en massa folk! Efter det åkte vi till Starlight, som är ett schysst ställe och vi åt pommes och jag var således nöjd. Jag kallas ju ändå Snull de Pomme av en anledning. Nu ska jag sova. När jag var yngre och hade seriösa sömnproblem sa min kloka syster till mig att jag inte ska tänka på riktiga saker som faktiskt rör mig, utan att jag ska fantisera om sånt som inte är på riktigt för då somnar jag lättare. Hon hade säkert rätt (som så ofta) och nuförtiden somnar jag på 3 sekunder men ibland undrar jag om det inte vore bättre för mig själv om jag faktiskt tänkte på vad jag vill, vad jag kan göra för andra etc. och inte bara inredde herrgårdar på skånska landbygden och små slott i Cornwall eller bestämde vad jag ska ha på mig när jag tar hem hela skiten i Melodifestivivalen eller vad jag ska säga när jag vinner en Oscar eller hur mitt första cd-omslag ska se ut. Jag har iallafall en livlig fantasi- ingen ska komma och säga något annat!

Av Elin - 1 april 2009 21:59

1. Jag. Jag är sååå över mig själv. Gör om, gör rätt liksom.

2. New rave-modet. Våga släppa taget om neonfärgerna och smiley-gubbarna på t-shirtsen!

3. Jag.

Av Elin - 1 april 2009 21:44

Jag är vanligtvis en tuffing, men just idag saknar jag min familj och mina vänner runt om i världen. Jag vill att de ska komma hit och jag vill inte vänta tills juli.

Av Elin - 1 april 2009 21:41

Lätt:

killarna på gymmet här klipper upp linnet i armhålorna så att det blir öppet på sidorna. Sen står de och beundrar sig själva i speglarna. Jag hade kunnat spatsera förbi naken och de hade inte för en sekund tagit blicken från sina magrutor och biceps. Jag tycker det är kul.


Svårt:

Jag klarar inte av den här ovissheten! Jag måste ha en plan! Jag måste veta var jag ska! Ge mig en 5-årsplan. Eller iallafall en 5-månadersplan.

Presentation

Omröstning

Ar Elin bast?
 Ja
 Ja

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards