Direktlänk till inlägg 31 mars 2009

Springbreak 4 life!

Av Elin - 31 mars 2009 07:53

Så Springbreak började förra torsdagen och firades med party på International House där jag blev kallad ”Boring Girl” och drack ljummet och surt vitt vin i plastmugg. Precis my cup of tea. Fredagen och lördagen tog vi det lugnt, cyklade, tog naps på stranden och gick ut downtown.

Söndagmorgon tog jag tåget till Irvine för att träffa Calle och Nicole. Man säger alltid att kollektivtrafiken är så dålig här i California, men tåget gick fort och gick precis vid vattnet så det var väldigt vackert. Vi promenerade i ett blåsigt Laguna Beach, åt mexikansk och tittade på film och hade det gött. Lille Ingo var nyklippt och fin och kan apportera! Man kastar en liten halstablett (det är så han jobbar) och han springer efter den och bär tillbaka den till dig i munnen och släpper den vid dina fötter. Den katten är helt amazing – jag väntar bara på att han ska börja prata eller gå på två ben.

Det kommer verkligen vara blandade känslor för mig att åka hem, på samma gång som jag ser fram emot att träffa alla där hemma, så vet jag också att det kommer innebära att jag inte kan träffa Calle och Nicole så ofta and it breaks my heart to think about it.

 

På måndagen kom Elin upp med Sugar Paw och jag överraskade med en nyköpt liten stereo så att vi inte längre bara kan diskutera världsproblemen och skvallra i bilen, utan även sjunga med i sånger.

 

Efter en del strapatser och en helt fantastisk färd längs med highway 1 (jag blev blödig och började prata om hur min själ blomstrade och frodades på grund av allt det vackra. Kanske inte en av mina brightest moments, men det var liksom så det kändes.) så kom vi fram till Gunnela och Ralph i Santa Cruz. Elin visade sig vara den ultimata resekompanjonen att ta med sig dit och gjorde omedelbar succé. Vi år massa god mat, diskuterade och filosoferade, hikade i den vackra Redwoodskogen, drack kaffe i downtown Santa Cruz, promenerade på UCSC campus, hikade, fick se en cayote och min personliga favorit banansnigeln.

   

På onsdagen åkte vi upp till San Francisco och våra vänner i Berkeley. Som vanligt när Elin och Elin åker någonsin tar vi med oss solsken och värme och San Fran och Berkeley var helt fantastiskt. Det är min favoritstad i hela världen! Naturen är inte alls lika torr som i San Diego, utan det var som ett vackert Sverige i maj/juni där ALLTING blommar och luktar gott. Vi hängde i våra favoritområden Castro, Mission och Upper Haights, gick på De Young museet, åkte ut till Alcatraz, gick i China Town, var på Beatnik museet, var ute på en klubb med en takterrass med utsikt över staden, åt god middag, satt framför brasan i huset i Berkeley och eldade allt som går att elda och hade det amazing, Jag fick ju även åka 50-talsvespa genom San Fran och jag hade på mig en liten 50-talsklänning och det kändes precis som i en film. Det var allt jag ville att det skulle vara.


Igår begav vi oss neråt och stannade till i Carmel för att äta och titta på havet och alla fina hus och lyxaffärer. Kanske inte var jag skulle välja att bo, men kul att se. Clint Eastwood brukade vara borgmästare här och jag var besviken att han inte satt någonstans på en tron där man kunde få sitta i hans knä och önska sig något, precis som en jultomte på ett mall.

 

Vi kom hem sent till vårt fina lilla hus och jag är lite excited inför Spring quarter med nya kurser och nya äventyr.


Lite fotokommentarer också.

1. Calle och jag letade golfbag till Nicole och jag vägrade erkänna att den här bagen var mindre än vanliga...kanske kan jag medge att den ser liten ut nu när jag ser den på bild...


2. Lunchpaus i Santa Barbara


3. Vi såg sjöelefanter längs med Highway 1! De låg och sov och sjöng i sömnen och såg sååå roliga ut när de försökte ta sig framåt - som tarmar eller Jabba de Hut i Starwars. (om någon nu skulle vara lika nördig som jag)


4. Elin och Gunnela vid middagsbordet


5. Jag på UC Santa Cruz campus


6. När jag var liten var en av mina favoritböcker "Den hemlighetsfulla trädgården" där en flicka hittar en nyckel till en hemlig fantastisk trädgård. Jag kände mig lite så när vi hittade den här guldfiskdammen mitt ute i ingenstans i skogen! Tydligen hade några studenter släppt ut några stycken där för många år sedan och sen har de förökat sig. Jag kände att det liksom var lite magiskt.


7. Vi hikar


8. Jag utanför the Academy of Sciences som jag tjatat om hur länge som helst (dock utan att gå dit) i Golden Gate parken.


9. Sådana här ska jag baka till schnauzie McSchnauzie när jag kommer hem. Kanske kommer jag behöva hjälp av husmor nr. 1 nuförtiden, nämligen syrran.


10. Jag i the Castro


11. Utsikt över San Francisco från båten på väg till Alcatraz. I guideböckerna varnade de en för att det skulle vara en turistfälla, men jag tyckte att det var hur spännande som helst. Måste se filmen "Flykten från Alcatraz" med Clintan!


12. Alex i finkan.


13. Vackert väder och höga vågor i Carmel.


 
 
Ingen bild

Calle

31 mars 2009 18:09

vanta nu? vad hande med de himlande ogonen och de roliga uttrycken pa fotona?

du ar ju sjukt snygg pa alla dessa bilder. maste ha nat med den callefornska solen att gora.

 
Ingen bild

Mimz

31 mars 2009 22:26

Hej E! Jag blir verkligen grön av avund. San fran, sjöelefanter, femitotalsklänning, hing way one och solsken. Jag tror nog att det kommer etsas in i din själ för alltid. det etsas typ in i mig nu. känns som jag har varit på mitt bästa spring break ever de senaste minuterna! ska bli fint att träffa dig om inte alltför länge nu. Take care! xoxo

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elin - 16 september 2009 17:22

This time it´s for real. Jag flyttar tillbaka till bloggagratis.se. Som iofs nu också heter bloggplatsen.se men ni fattar ändå va?   Nu finns jag alltså på   fullrullemedsnulle.bloggplatsen.se   Som vanligt handlar det om mig, och som van...

Av Elin - 6 juli 2009 21:03

Jag lämnar den här bloggen och sticker till:   fullrullemedsnulle.blogspot.com   Come along kids, let´s go to:   fullrullemedsnulle.blogspot.com ...

Av Elin - 6 juli 2009 20:34

   http://open.spotify.com/artist/3oDbviiivRWhXwIE8hxkVV  

Av Elin - 6 juli 2009 20:11

I fell in love with a baby.

Av Elin - 3 juli 2009 20:58

- Gå och gräv ner dig Grand Canyon, Skåne är det vackraste som finns. Platt, precis som jag vill ha det, och med böljande fält. Hjärtat brister på en. - Algblomning gör mig ingenting, jag kan bada i timmar ändå nere i det sydskånska vattnet. Varmt oc...

Presentation

Omröstning

Ar Elin bast?
 Ja
 Ja

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards